Γαστρονομικά μενού τοπικής γευσιγνωσίας
Στην προσπάθεια δημιουργίας ενός γαστρονομικού αποτυπώματος της ευρύτερης περιοχής μας και την ανάδειξη των μοναδικών τροφικών και οινικών ‘θησαυρών’ τόσο της Αχαϊκής και Ηλειακής γης, όσο και των υδάτων της Αιτωλίας και της Ακαρνανίας, η ‘Ελαία’ προσφέρει την δυνατότητα γευμάτων ή δείπνων με γαστρονομικά menus γευσιγνωσίας, βασισμένα σε Ά ύλες από την Δυτική Ελλάδα.
Σε μία διαδικασία 3 ωρών, ο επισκέπτης θα μπορέσει να απολαύσει μέσα από 11 διαδοχικά και διαφορετικά πιάτα, όλες τις μοναδικές γεύσεις που παράγει η περιοχή μας. Από τυροκομικά Καλαβρύτων έως ρόδια από τον Φαρραί και φακές ‘μπελούγκα’ από τον Φενεό, από αφρό αλατιού της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου έως λάδι τρούφας από την Χαλανδρίτσα και μανιτάρια από την Κάπελη, από αυγοτάραχο Αιτωλικού έως φράουλες Μανωλάδας και ροδοζάχαρη από την ορεινή Αιγιάλεια.
Συνδυάστε ένα γαστρονομικό menu γευσιγνωσίας με το ανάλογο wine pairing και γνωρίστε τις συνταγές και τα κρασιά του τόπου μας, σε ένα ‘ταξίδι/ γεύσεων και αισθήσεων.